3. nov. 2010

Citron Cupcakes

Skønne citron cupcakes. Opskriften er fundet her. Marshmallow fluff kan købes i Superbest eller på denne side.  Et alternativ til Philadelphia Fluff kan du finde her.

Citron Cupcakes 
24 stk.
330 g smør, 7 1/2 dl mel, 1 tsk. bagepulver, 1/2 tsk. salt,
1/2 tsk. natron, 5 dl sukker, 5 æg, 2 tsk vanille essens,
4 spsk. citronsaft, reven skal af  2 citroner (økologisk),
2 1/2 dl kærnemælk

Ovnen forvarmes til 190 grader og 24 forme sættes i muffins bradepanderne.

Sukkeret røres sammen med smørret (stuetemperatur) til det er hvidt og luftigt. Det kan tage helt op til 4-5 minutter men er vigtigt. Æggene tilsættes et af gangen. Citronsaft og skal tilsættes dejen sammen med vanille essensen. Mel, bagepulver, salt og natron sigtes sammen. Denne blanding tilsættes æggeblandingen skiftevis med kærnemælken under ikke for høj røre hastighed. 

Formene fyldes næsten til kanten da kagerne ikke hæver så meget. Bages midt i ovnen omkring 25 minutter. Pas på at de ikke får for meget.

Topping:
Philadelphia Fluff
3 dl Philadelphia flødeost røres sammen med 3 dl Marshmallow fluff.
Sprøjt eller smør fluffet over kagerne




6. okt. 2010

Små Majspandekager



Serveres som frokostret med en salat og lidt godt brød eller som tilbehør!

Små majspandekager
1 dåse majs (320 g), 1 dl mel, 1 tsk. bagepulver, 2 æg, hakket forårsløg, salt, peber, lidt hønse boullion pulver (bruges MEGET i Israel som krydderi ellers prøv jer frem med andre krydderier der kan give lidt smag) og olie til stegning.
Ingedienserne røres sammen med en ske. Kom dejen på panden og steg pandekagerne i rigeligt olie indtil de er gyldne. Lægges op på et stykke køkkenrulle så lidt af olien kan trække ud og serveres varme.

Hvidkålssalat



Dette er min favorit salat som jeg sagtens kan tømme en skål af helt alene! God som tilbehør til bla. kylling.


Hvidkålssalat
Ingredienser:
1/4 kop vand
1/2 kop eddike
1/2 kop olie
2 spsk. soja
1/3 kop sukker
Alt røres sammen og hældes over ca. 3/4 finthakket hvidkål
Solsikkekerner, sesamfrø og pinjekerner ristes let i olie og blandes i salaten. Skal trække et par timer inden servering!

post signature

After Eight Kage

Jeg ELSKER pebermynte. Og denne kage er på min liste over favoritkager!

After Eight Kage
3 æg 300 g sukker 125 g smeltet smør eller margarine 4 spsk. kakao 225 g mel 1 tsk. bagepulver 1/2 tsk. natron 1 tsk. salt 2 1/2 dl mælk
Creme: 2 dl fløde 150-200 g flormelis 10 dråber pebermynteessens (eller efter smag)
Evt. overtræk 100 g smeltet chokolade
Æg og sukker piskes hvidt. Margarinen røres i æggemassen og de tørre ingredienser røres sammen og tilføjes dejen skiftevis med mælken. Dejen fyldes i en smurt bradepande (24x30 cm) og kagen bages ved 175 grader i cirka 40 min. Fløde og flormelis og pebermynteessens piskes til flødeskum(pas på at flødeskummet er stift nok) og bredes ud over kagen. Smeltet chokolade kan evt. hældes udover kagen.

Israelske chokolade kugler

Velsmagende alternativ til havregrynskugler.
 
Israelske Chokolade Kugler
Ca. 24 stk.
Ingredienser
100 g hvid chokolade
100 g mørk chokolade
100 g smør
250 g mariekiks
Ca. 1 dl mælk
Kiksene knuses - evt. i foodprocessor. Smør og chokolade smeltes i en lille gryde for lav varme. Alle ingredienserne blandes sammen incl. mælken. Formes til små kugler der rulles i krymmel. 2 spsk. likør kan evt. tilsættes!

Ris og karry frikadeller


 Disse frikadeller er en af mine favoritter og en dejlig vegetarret. Spises med brød til.

Ris og karry frikadeller
Ca. 15 stk.
Ingredienser
1/3 kop mælk
2 tsk. karry
3 kopper kogte, afkølede ris
1 kop reven ost
2 sammenpiskede æg
1/3 kop rasp
1/3 kop frisk hakket koriander
Salt og peber
Mælk og karry røres sammen og blandes med resten af ingredienserne. Formes til små flade frikadeller og steges i godt med olie.

Tina's Kakaokrans


Det her er helt sikkert en af favoritterne i familien. Bager jeg den om eftermiddagen er den væk inden næste morgen.
 
25 g gær, 2 1/2 dl mælk, 100 g smeltet smør, lidt salt, 2-3 spsk sukker, 1/2 pisket æg (resten bruges til at pensle kransen), 450 g mel
Dejen æltes og hæver 45 min. Rulles ud til ca. 50x35 cm og fyldet stryges på og den rulles sammen og efterhæver 30 min. Luk dejem godt sammen om fyldet da det ellers flyder ud. Skal rulles sammen og så lægges på bagepladen som en "halvkrans".
Fyld: 100g smør, 125 g sukker, 2 spsk cacao og lidt kanel røres sammen.
Pensles med æg og bages ca. 20 min. ved 200 grader.