21. apr. 2013
Israelsk Crunch Kage
Her er opskriften på den traditionelle israelske kage Crunch. Af portionen bliver der 3 kager! Man kan udover chokoladefyld også bruge enten oste eller kanelfyld. Målene er tit lidt skæve da man her i Israel regner i kopper(cups) og ikke deciliter.
Israelsk Crunch Kage
Dej:
770 gram mel
150 gram sukker
25 gram gær
3 æg
180 ml lunken vand (3/4 kop)
1 tsk. vanille essens
Reven skal fra 1/4 citron
175 gram smør (tages ud af køleskabet en halv time før brug og skæres i 2 cm terninger)
1/2 tsk. salt
Fyld:
750 gram Nutella eller anden chokoladesmøre pålæg
150 gram småkager - dem man køber i en rund dåse. Her kaldes de Danish Cookies. Eller andre "smør småkager" hakket fint (når man tilsætter småkager flyder fyldet ikke så let ud)
eller 150 gram finthakkede valnødder
Gæren røres ud i vandet og blandes med resten af ingredienserne undtagen smørret. Derefter tilsættes smørterningerne en efter en imens dejen æltes i en røremaskine eller med elpisker i 7 minutter. Dejen overdækkes med husholdningsfilm og sættes til hævning i køleskabet i 4 timer.
3 aflange forme (30 cm lange) smøres. Dejen deles i 3 dele. Hver del rulles ud til ca. 30x30 cm. Nutellaen smøres på og valnødderne eller de knuste småkager drysses over. Dejen rulles sammen. Rullen skæres over på langs og flettes sammen. Kommes i de smurte forme og pensles med æg. Bagers ved 170 grader i ca. 35 minutter.
Etiketter:
Bagværk,
Israelske retter
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Årh, hvor lyder den lækker - og så er den tilmed rigtig fin med snoningen i dejen!
SvarSlet- Anne
Det er den også♥ Den er virkelig god og er en typisk israelsk kage.
Slet