9. dec. 2014

Lahuch – Yemenitiske fladbrød

Lahuch er et slags fladbrød som er helt specielt i dets konsistens – svampet på en speciel måde.. Det er lækkert til supper, gryderetter, med fyld indeni osv. Mange synes det er svært at tilberede men hvis man kender de små tricks som er lokket ud af bedstemødrene ;-) er det ingen sag. Er sikker på at I vil synes det smager godt og er en sjov variant af almindeligt brød.

P1050204

 

1 kg sigtet mel

1.5 L lunkent vand

2 spsk. tørgær

1 spsk. salt

2 spsk. sukker

2 tsk. bagepulver

 

Gæren blandes i melet sammen med salt og sukker. Vandet røres derefter langsomt i. Rør evt. med en elpisker. Rør indtil der ingen klumper er. Dejen er MEGET våd og det skal den være. Dejen hæver med folie over i 1 time. Den hæver ikke så meget men har bobler i overfladen efter hævningen. Først EFTER hævningen røres bagepulveret forsigtigt i. En god teflonpande (jeg bruger en mellem størrelse) smøres med ganske lidt olie (hvis det er en god pande behøves man kun smøre med olie en enkelt eller to gange) og kom en skefuld dej på panden. Lidt som en tyk pandekage. Når dejen kommes på panden skal man lige stryge/smøre hen over dejen (det giver flere “huller)”. Panden SKAL være kold. “Pandekagen” steges ca. 3-4 minutter til den er svagt lysebrun på bagsiden. den steges kun på den ene side. Brødet lægges imellem to viskestykker (på den måde får det den rette svampede konsistens). Til næste brød skal man bruge enten en anden helt kold teflonpande eller afkøle bunden af den man lige har brugt. Hvis panden ikke er kold bliver brødene ikke gode. Næste brød steges på samme måde. Hvert brød lægges ind i viskestykket. Bagside mod bagside – forside mod forside. Senere når de er kolde opbevares de i en plasticpose. På anden og trejdedagen kan man varme dem kort i mikroovnen. Billedet ovenover har jeg taget og dem herunder er fra nettet til lidt inspiration.

m4w05bu8lwmt8x83ursz shmulik_s-2008-09-09_205111_SH0_4569

 

1771109-18

post signature

Ingen kommentarer:

Send en kommentar