29. apr. 2014

Israelsk majssalat

Her i Israel er små salater meget populære. Både som tilbehør men også som måltider i sig selv. Man sætter tit et udvalg af salater på bordet med nogen gode pitabrød til og så er det bare at spise løs. I har allerede fået opskrifter på flere af dem f.eks tyrkisk salat. En af de lette og meget klassiske er en majssalat med syltede agurker og dild. Den tager kun 10 minutter at lave og de fleste kan lide den. Jeg bruger den både som  pålæg, tilbehør til grillmad og fast picnicret.

HSVS Majssalat

Israelsk majssalat

1 dåse majs

1 rød peber skåret i små terninger

4 syltede agurker skåret i terninger

3 spsk. mayonaise (evt. light – creme fraiche kan også bruges)

1 spsk. finthakket dild

Salt

Peber

Alle ingredienserne røres sammen og salaten sættes på køl. til den skal spises.

 

post signature

4 kommentarer:

  1. Ved du hvad Tina.. For maaaaange år siden, til en familiedag lavede min kusine som var israelsk gift, en salat som jeg stadig husker og prøver at eftergøre om sommeren. Hun kaldte den Israelsk tunsalat. Det var noget med en dåse flåede tomater, en dåse tun, løg og ja.. så husker jeg ikke ret meget andet. MEN NOOOJ den var frisk og god. Mon du ved hvad det er jeg tænker på, og kan du i så fald så minde mig om, hvad det er jeg mangler af ingredienser? Kh Henriette PS: det ER altså fristende mad du viser her :-))

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for de søde ord Henriette! Der er en tunsalat hernede der er typisk israelsk. Den er med tomatpure og lidt stærk i det. Vil meget gerne lægge opskriten ind imorgen hvis du ønsker. Ved ikke om det er den du tænker på men de andre jeg kender hernede fra er med mayonaise. Salaten med majs i er forresten også skøn hvis man blander tun i. Knus

      Slet
  2. Jamen ros skal gives når den ligger lige for :-) Jeg er sikker på at det var flåede tomater, for jeg husker at den var dejligt frisk og læskende at spise. Lidt som en kold suppe faktisk. Hmm.. ku være jeg skulle spørge hende selv. Vi har ikke meget kontakt, men er venner på fb,I dag bor hun i USA, men er stadig i det israelske miljø derovre tror jeg. Nå, men det var da forsøget værd at spørge dig, og tak fordi du svarede :-)) og ja forrresten.. du må gerne lægge opskriften ud her på den du har, for det er interessant alligevel. God dag og kh

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja så kender jeg den ikke. Du må lige fortælle mig om ingredienserne hvis du får opskriften. Den lyder god. Skal nok lægge den anden ind en af dagene. Ha en dejlig aften Henriette♥

      Slet