9. apr. 2014

Hjemmelavet protein/energi bar

Her i huset bruger vi alle meget tid på sport, både løb og ikke mindst styrketræning i forskellige former. Yngste som snart fylder 19 år er meget seriøs i motionscenteret. Han har godt nok fået bygget sig nogen kæmpemuskler. Han ved præcist havd han skal spise og hvornår. Ind imellem har jeg købt proteinbars til ham når han skal have en snack men de er ret dyre (ca. 20 kr stk.) så nu er jeg igang med at afprøve opskrifter på forskellige hjemmelavede. Vi andre spiser dem også men undlader så bare at tilsætte proteinpulver til vores. Så er de energibars istedet ;-) Efter jeg har skæret dem ud, pakker jeg dem enkeltvis ind i plasticfolie og fryser dem ned i en stor frysepose. Når man skal bruge en er det bare at tage en ud af fryseren og den er tøet op i løbet af ingen tid. Målene er lidt skæve da det er en amerikansk opskrift. Når jeg skriver cups i parentes er det en amerikansk cup som ca. er lig med 2.5 deciliter. Det er også den måde vi måler på her i Israel.

Protein Bar Blog Hvad

Protein/Energi bar

10 stk.

1 stor banan, moset

2 spsk. hørfrø

175 g havregryn (1 1/2 cups)

Evt. 2-4 skeer protein pulver . Yngste bruger protein pulveret Super Quad Protein fra Inner Armour. En måleske er ca. 27 g.

45 g kokos (1/4 cup)

56 g smeltet smør

0.5 dl vand (1/4 cup)

3 store spsk. peanutbutter

0.5 dl rosiner (1/4 cup)

Tilsæt evt. mere vand eller peanutbutter hvis blandingen er for tør.

Andre nødder, frø og tørret frugt kan også tilsættes.

Alle ingredienserne blandes godt sammen. Trykkes ud i en folie beklædt form (20x20 cm). Dækkes til og sættes i fryseren i en time. Tages ud og skæres i 10 stykker der pakkes ind i plasticfolie enkeltvis og fryses. Kan også godt opbevares i køleskabet et par dage.

Hvis man bruger proteinpulver i opskriften indeholder hver bar ca. 10-14 g protein alt efter hvor meget pulver man har brugt.

 

post signature

Ingen kommentarer:

Send en kommentar