19. feb. 2015

Linse salat

Vi køber ofte en lækker linse salat i supermarkedet. Den er ikke helt billig men smager fantastisk – sorte bønner, gulerod, løg og lære krydderier. Enkelt og dejligt pålæg. Den anden dag bestemte jeg mig for selv at lave en lignende salat og hvor blev den god. Den tager ikke lang tid at lave og til få penge får man en stor portion. Brug den både som pålæg og som tilbehør.
  Linse 1
1 cup (2.5 dl) sorte linser
3 cup vand (7.5 dl) vand
1 laurbærblad
2 løg
3 fed hvidløg
2 gulerødder skåret i meget små terninger
5 spsk. citronsaft
3 spsk. olivenolie
1.5 tsk. spidskommen
1/4 tsk. allspice/allehånde
Salt og peber
Frisk timian
Linserne skylles i en si. Laubærbladet tilsættes vandet og linserne koger deri ca. 25 minutter. Vandet tages fra. Linserne skal være bløde men stadig holde deres form.
De fintskårne løg og gulerødder steges med de pressede hvidløg i olie ca. 10 min. Under stegningen tilsættes spidskommen, salt, peber, frisk timian og allehånde.
I en skål blandes løgblandingen med linserne og olie/citronsaft. Smag evt. til med ekstra krydderier. Opbevares på køl i 3-4 dage. Kan serveres både varm eller kold.

3 kommentarer:

 1. Linser spiser vi ogsaa meget af, saa det maa afproeves.
  Jeg har ikke kunnet faa dit indlaeg frem fra den anden blog. Siden er bare helt hvid. Er det kun hos mig????

  SvarSlet
  Svar
  1. Underligt for jeg har prøvet på flere browsere og det skulle være iorden! Virker det nu? Ja linser er lækre OG sunde. Knus

   Slet
 2. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

  SvarSlet