23. mar. 2014

Falafel mix

Jeg elsker falafel som er vores fast food hernede. At lave falafel er ikke svært men tager lidt tid da kikærterne skal stå i blød natten over. Hvis man har lyst til falafel lige nu er et hjemmelavet falafel mix svaret. De tager ikke mere end 20 min. at tilberede fra start til de er på bordet. Og mixet tager også kun få minutter at lave. Lav endelig dobbelt portion af mixet da det kan holde sig længe i en tætsluttende dåse.
Falafel Mix
5 kopper kikærtemel
2 tsk. salt
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. bagepulver
3 tsk. tørret chilipulver
3 tsk. tørret koriander
1 1/2 spsk. spidskommen
1 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. paprika
2 spsk. tørret persille
Rør alle ingrediener sammen og opbevar i en dåse ved stuetemperatur. Lav evt. dobbelt portion.
Tilberedning af falafler:
1 kop falafel mix røres sammen med 1/2 kop varmt vand og 2 spsk. citronsaft. Hviler i 15 min. Olie (tykt lag) varmes op på panden og med en ske formes falafel kugler så store som man ønsker dem. De kan være ret små men også i frikadellestørrelse alt efter hvad man foretrækker. Man skal lade blandingen glide ned i olien. Steges ca. 2 min på hver side til de er sprøde og gyldne. Drypper af på et stykke køkkenrulle. Serveres i pitabrød med humus, tehina, fintskåren salat, lidt stærk chilisauce og hvad man ellers kan lide.Kan også serveres i en bolle eller med andet tilbehør som en slags vegetarisk/vegansk bøf!
post signature5 kommentarer:

 1. Jeg bliver helt sulten. Det er saa lang tid siden jeg fik det. Der hvor vi boede foer kunne man faa mixet i oekobutikken. Nu kan jeg lave det selv hurraaa.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er supergode! Og jeg havde også sådan en hurra følelse første gang jeg lavede mixet selv. Havde også købt pulveret færdig inden da.

   Slet
 2. Hej Søster
  Sikke smuk smuk side - overskuelig og indbydende.
  OG ikke mindst en masse opskrifter som manden skal i gang med at udforske :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak søs for den søde ros! Han må igang - krydderierne har han jo fået ;-)

   Slet
 3. Det ser godt nok rigtig lækkert ud! Flot side du har lavet.

  SvarSlet