2. okt. 2013

Hashwa


Haswa opskrift blog

Her er opskriften på en lækker ret med ris, kød og det skønne krydderi baharat. En ret som vil få hele huset til at dufte dejligt og retten tager heller ikke lang tid at lave. Helt sikkert en af favoritterne i vores familie.

Hashwa
2-3 hakkede løg
Olivenolie
500 g hakket oksekød
Salt og peber
2 tsk. baharat krydderi (se opskrift nedenunder)
2.5 dl løse ris
5 dl kogende vand
1 håndfuld rosiner
Letristede pinjekerner
Hakket frisk koriander eller persille

Baharat krydderi:
1 spsk. kardemomme
1 spsk. sort peber
1 spsk. ingefær
1 spsk. kanel
1 spsk. muskatnød
1/2 spsk. stødt nellike
Alle krydderierne blandes og opbevares I en lufttæt dåse.

Steg løgene til de er gyldne og tilsæt det hakkede kød. Steg videre til kødet er brunt. Tilsæt salt, peber og baharat. Tilsæt risene og steg videre i 2-3 minutter. Tillsæt tilsidst rosinerne og det kogende vand. Koger for lav varme i ca. 20 minutter. Rør ikke rundt. Tag gryden af blusset og lad retten hvile i endnu 20 minutter med låget på. Pynt med pinjekerner og hakket persille eller koriander inden servering.

2 kommentarer:

  1. Hej Tina

    Hermed afprøvet. Sikke en duft Den hænger ved her i køkkenet :-) Smagte dejligt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Skønt at høre. Den er nemlig god OG hurtig! Og duften hænger nok ved en dags tid ;-)

      Slet