25. mar. 2014

Burekas med kikærtefyld

I Israel er burekas meget populære. Det er en slags butterdejssnitte med fyld som f.eks spinat, ost, kartoffel og champignon. Denne opskrift er med kikærtefyld. Jeg laver dem gerne til ældste som jo er veganer hvor jeg så bruger parve versionen (parve betyder at produktet ikke indeholder hverken kød eller mælkeprodukter). Server dem sammen med en lækker salat og dressing.



Burekas med kikærtefyld
ca. 16 stk.
Færdig butterdej – Jeg brugte plader der allerede var i kvadrater men ellers brug en plade på ca.30x60 cm. som skæres i kvadrater. Prøv jer frem
1 dåse drænede kikærter (300g nettovægt)
1 løg skåret i tern
Salt og peber
1 tsk. spidskommen evt. lidt mere alt efter smag

Løget steges i lidt olie på en pande. Blendes sammen med kikærterne og krydderierne. Skal kun blendes kort så det bliver en grov masse.
Ca. 1 spsk. fyld kommes på hver butterdejsfirkant og lukkes til en trekant. Kanterne trykkes til med spidsen af en gaffel. Pensles med æg eller sojamælk. Drysses med sesamfrø eller nigellafrø.
Bages ca. 20 min. i ovnen eller til de er let brune ved 180 grader.


post signature

Ingen kommentarer:

Send en kommentar