27. feb. 2015

Chokolit kage

Kagen her hedder sådan da den er lavet med chokolit pulver (Nesquick kakao pulver) istedet for almindelig kakao. Den er dejlig saftig og hurtig at lave. God både lun som dessert med is til eller som f.eks fødselsdagskage. Bager den ikke så ofte da jeg sagtens kan spise en halv helt alene ;-) Verdens bedste chokolade kage!
IMG_7106
2.25 dl drikke kakao pulver som f.eks Nesquick – ikke ren kakao
2.5 dl mel
1 tsk. bagepulver
(Eller 1 cup selvhævende mel  - fåes vist ikke i Danmark)
2.5 dl olie (jeg erstatter 1/4 af det med vand)
2.5 dl sukker
3 æg
1/2 lille karton piskefløde
Rør alle ingredienserne sammen. Enten i hånden eller med en mikser. Dejen hældes i en rund form. Jeg bruger en rund alu form (d. 24). Bages ved 180 grader i ca. 30 min.
Mens kagen bager laves glasuren. 100 gram mørk chokolade og 1/2 lille karton piskefl’de smeltes sammen ved svag varme. Når kagen er færdig tager man en tandstikker eller lignende og prikker kagen. Glasuren fordeles derefter over kagen imens den stadig er varm. Pyntes evt. med kokos ellers krymmel.

3 kommentarer:

  1. Tusind tak, lyder så lækker ;-)

    Jeg fik på et tidspunkt et tip fra en der benytter selvhævende mel


    Selvhævende mel
    150 g hvedemel
    1½ tsk bagepulver
    lidt salt

    Ved ikke om det er muligt at købe herhjemme, for når det har stået jeg skal bruge selvhævende har jeg jo gjort som nævnt ovenfor :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det passer nok meget fint. Her siger man 1 cup (2.5 dl) og 1 tsk. bagepulver. Pyh alle de danske og israelske/amerikanske mål bliver noget roderi indimellem ;-) Og den er rigtig lækker. Det at man bruger drikke kakao pulveret gør virkelig en forskel. Knus

      Slet
  2. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

    SvarSlet