18. mar. 2013

Israelske sesam småkager



Lækre og lette israelske sesam småkager. Gode til en tår kaffe eller en lille snack. Man kan selv vælge hvor mange forskellige nødder og kerner man blander i udover sesamfrøene.

Israelske sesam småkager
Ingredienser:
2 æg
2.5 dl sukker
1.25 dl olie
500 g sesamfrø
2.5 dl blandede nødder og kerner - græskarkerner, solsikkekerner, valnødder osv.
2.5 dl mel
1 tsk. bagepulver

Æg, sukker og olie røres sammen (skal ikke piskes) og derefter tilsættesresten af ingredienserne.
En bradepande beklædes med bagepapir og smøres med lidt olie (jeg bruger min oliespray). Dejen smøres ud i panden og firkanter ridses i dejen. Bages ved 170 grader i ca. 30 min. Småkagerne bliver sprøde kort efter at de er taget ud af ovnen.


Kanelsnegl Kage



Lækker svampet kage som smager dejligt af kanelsnegle. Opskriften er fundet via Pinterest og er fra Cooking Up North.

Skriv endelig hvis I er på Pinterest så jeg kan følge jer. Jeg kan findes her på Pinterest.


Kanelsnegl Kage
Ingredienser:
Kage:
7.5 dl mel
113 g smeltet smør
1/4 tsk. salt
2.5 dl sukker
4 tsk bagepulver
3.7 dl mælk (har regnet om fra kopper)
2 æg
Vanille essens

Topping:
225 g blødt smør
2,5 dl brun farin
2 spsk. mel
1 spsk kanel

Glasur:
5 dl flormelis
5 spsk mælk
Lidt vanille essens

Alle ingredienserne undtaget smørret røres sammen. Smørret røres forsigtigt i tilsidst. Hældes i en lille smurt bradepande. Ingredienserne til toppingen røres sammen og fordeles i klatter over kagen. Bages ved 180 grader i ca. 35 minutter. Glasuren hældes over kagen men den stadig er varm.

post signature

Israelsk Cous Cous Salat




Her i Israel har vi en helt speciel slags cous cous som egentlig mere minder om pasta. Israelsk cous cous kaldes den i udlandet og her kaldes den ptitim. I 1950'erne var der mangel på ris her i Israel og grundet dette blev Osem (israelsk firma) beordret til at producere noget der mindede om ris. Og sådan blev ptitim opfundet! Her er det en hverdagsspise. Enten som tilbehør til kødretter eller til brug i salater. I udlandet specielt USA er det blevet et stort hit på gourmet restauranter. Har hørt at man i Danmark kan købe det i f.eks Bazaar Fyn. I Danmark kaldes det også perle cous cous tror jeg. Opskriften herunder er på en rigtig enkel salat men tit laver jeg også ptitim med lidt gurkemeje i, og evt. tranebær, granatæble kerner, mandler i skiver, tomater, basilikum blade for bare at nævne nogen ingredienser. Det her var bare en hurtig salat til frokost.

Israelsk Cous Cous Salat
225 gram israelsk cous cous steges i lidt olivenolie ved svag varme et par minutter. Derefter tilsættes 5 dl. kogende vand med grøntsagsbouillion tilsat. Det koger ca. 7 minutter. Cous cousen drænes for vand og skylles i vand og sættes tilside. Lidt løg og rød peber steges kort i lidt olivenolie. Bredbladet persille hakkes groft. Det hele blandes sammen med cous cousen og spises med et groft brød.