13. okt. 2013

Opskrift – Shekem småkager

Shekem småkager blog

Disse småkager er lavet af en rigtig god og alsidig dej. Dejen hedder shekem og det står for:

She = Shamenet – Creme Fraiche
Ke = Kemach – Mel
M = Margarine

Dejen kan bruges til disse småkager som er meget populære hernede men også til tærter eller f.eks en roulade med champignonfyld. Der er ingen sukker i dejen og derfor kan den bruges til både sødt og saltet bagværk. Man kan lave den, pakke den i plasticfolie og lægge den i køleskabet et par dage og på den måde hurtigt lave småkager osv.

 

Shekem småkager

350 g mel

2 1/2 tsk. bagepulver

I Israel bruges der 1 lille pose (350 g) self rising flour

200 ml creme fraiche (et lille bæger)

100 g smør eller margarine – tages ud af køleskabet en time før brug (nogen bruger 200 g men jeg synes at 100 g er nok)

Marmelade, peanutbutter, daddelfyld eller Nutella

Alle ingredienserne røres sammen i røremaskine eller med håndmixer. Æltes helt sammen i hånden tilsidst. Pakkes i plasticfolie og lægges i køleskabet i en time. Dejen deles op i to dele og hver del rulles ud til en firkant som til en roulade. Rul ikke for tyndt ud! På hver del smører man fyld. Jeg har her brugt daddelfyld som findes færdigt hernede men man kan også bruge f.eks Nutella evt. med lidt kokos eller nødder over, peanutbutter, marmelade osv.

Dejen rulles sammen til to roulader som lukkes helt og trykkes let. Man kan evt. skære i dejen for at markere kagerne men skær ikke helt igennem. Bages ved 180 grader i ca. 20 min. til de er let gyldne. Skæres ud imens de er let varme og når de er kolde drysses de med flormelis.

post signature

Ingen kommentarer:

Send en kommentar